نیاز به راهنمایی دارید؟

ترانک چیست؟

به زبان ساده می توان گفت ترانک ها , کانال‌ هایی می باشند که از آن‌ برای عبور کابل شبکه و نصب اتصالات مختلف استفاده می‌ کنند که علاوه بر جلوگیری از شلوغی کابل کشی روی دیوار , این قابلیت را دارند که در صورت دلخواه در طول مسیر  و روی آنها خروجی های مختلفی مانند برق، تلفن، شبکه و سایر مکانیزم ها را ایجاد کرد. معمولا زمانی از ترانک ها استفاده می شود که به هر دلیلی امکان تخریب دیوار برای قرار دادن سیم کشی ها و کلید پریز ها وجود ندارد.

ترانک

اجزای داخلی ترانک

وقتی صحبت از ترانکینگ به میان می آید هدف تنها یک محفظه برای کابل کشی نیست. در حقیقت ترانکینگ اجزای مختلفی (مانند : زاویه خارجی و داخلی , سه راهی ترانک , قطعه اتصال بدنه و درب و.) با عملکرد های متفاوتی را در بر می گیرند که هر یک از این ادوات نقش مهمی را در انعطاف پذیری آن و زیبایی محیط ایفا می کنند در ادامه به معرفی هر یک از متعلقات trunk پرداخته ایم:

  • زاویه داخلی : برای اتصال دو ترانک در گوشه ‌های ۹۰ درجه داخلی دیوار , زاویه داخلی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • زاویه خارجی : برای اتصال دو trunk در گوشه ‌های 90 درجه ی بیرونی دیوار , زاویه ی خارجی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • زاویه تخت : برای اتصال قائم و تغییر مسیر ترانک در یک سطح , مورد استفاده قرار می گیرد.
  • سه‌راهی : برای ایجاد انشعاب در مسیر Trunk از سه ‌راهی استفاده می‌کنیم.
ترانک
  • درزگیر : برای پر کردن درز بین بدنه ‌ها و درب ترانک از این قطعه استفاده می ‌شود . درزگیر سه قطعه دارد که قطعه ی اصلی روی ترانک و دو قطعه ی دیگر در لبه‌های ترانک و برای زیبایی ترانک قرار می گیرند.
  • مسدودکننده : برای حفظ ایمنی همچنین برای پوشاندن ابتدا و انتهای ترانک و یکدست کردن ظاهر کار از این قطعه استفاده می کنند.
  • پارتیشن : از این قطعه برای تقسیم محیط داخل ترانک به دو یا چند بخش برای مرتب کردن سیم کشی ها و یکپارچه سازی آن ها (مثلا برای ایجاد مسیر های جدا برای سیم برق و کابل شبکه و… برای جلوگیری از ایجاد نویز در شبکه) استفاده می‌شود.
  • فریم : ماژول ترانک محفظه‌ ای است که روی بدنه ترانک قرار می گیرد تا کلید و پریز , کیستون در آن قرار گیرند. این قطعه در نوع های ۲ , ۴ , ۶ و ۸ ماژولی تولید می‌ شود. فضای مورد نیاز برای نصب پریزهای  تلفن , برق و شبکه با سایز استاندارد ۲۲.۵*۴۵ یک ماژول و پریز های پهن با سایز استاندارد ۴۵*۴۵ میلی ‌متر ۲ ماژول است.
  • قطعات و اتصالات : قطعاتی مانند کیستون , کلید و پریز که تجهیزات خود را به آنها متصل می کنیم.
ترانک

جنس بدنه و سایز ترانک ها

trunk از جنس های مختلفی مانند PVC و پلاستیک ساخته می شود. جنس بدنه برخی از آنها به گونه ای است که مانع از پخش آتش زمان آتش سوزی می شوند. برندهای معتبر مثل لگراند در تولید این محصول از مواد مرغوبی استفاده می کنند که بعد از گذشت زمان تغییر رنگ نمی دهند و مقاومت آنها به گونه ای است که در صورت برخورد اجسام دچار شکستگی نمی شوند. ترانک ها در رنگ های مختلفی تولید می شود که رنگ اول همه ی برند های سازنده ترانک سفید می باشد،

توجه داشته باشید اگر طول عمر ترانکینگ , ظاهر محل استفاده از trunk مهم است و ترانکینگ شما در معرض ضربات پی در پی است , پیشنهاد می کنیم از برند های معروفی مانند لگراند و اشنایدر استفاده کنید.

trunk از نظر عمق , عرض و اندازه درب در سایز های مختلفی تولید می شوند. عرض های رایج آن در بازار ایران , ۸۰, ۱۰۵, ۱۵۰ و ۱۹۵ میلی متر است که با استقبال بسیاری از سوی مصرف کنندگان روبه روست همینطور ترانک ها عمق های متفاوتی دارند که عمق هایی مثل ۵۰ و ۸۰ از رایج ترین عمق های بازار ایران می باشند.

دلیل تولید ترانک ها با عرض ها و عمق های مختلف این است که اگر کاربری نیاز به عبور ۵ کابل از درون ترانکینگ داشته باشد می تواند متناسب به نیاز خود عمق و عرض ترانکینگ خود را انتخاب کند که هم در کاهش هزینه ها و هم فضای اشغالی حائز اهمیت است.

ترانک

ترانک ها به صورت استاندارد به طول ۲ متر توسط سازندگان عرضه می شود در اینصورت اگر کاربری نیاز به ۱ متر ترانک داشته باشد حتما باید یک شاخه دو متری را تهیه و بر اساس نیاز خود به طول دلخواهشان برش بزند.

تفاوت بین ترانک و داکت

Trunk و Duct از نظر مفهومی بسیار به یکدیگر شبیه هستند و هر دو آن ها کانال ‌هایی برای بسترسازی محسوب می شوند . با این هم هدر ظاهر و کاربرد و کیفیت تفاوت هایی بین این دو وجود دارد که در ادامه به آن پرداخته شده است:

  • ادوات و اتصالات : Trunk اتصالات و ادوات مختلفی (درزگیر , زاویه و …) دارند که به نسبت داکت کیفیت بالاییی دارند و به طبع از کارایی بیشتری نیز برخوردارند.
  • قابلیت نصب تجهیزات و سایر اتصالات : ترانک ها به دلیل نوع طراحی ای که دارند قابلیت نصب ادوات و تجهیزاتی مانند کیستون شبکه و تلفن , پریز , کلید و … را روی سطحشان فراهم آورده اند.
  • از نظر استحکام و مقاومت : ترانک به دلیل نوع طراحی و ضخامتی که دارد نسبت به داکت از مقاومت بیشتر برخوردار است.
  • هزینه ها : به دلیل تفاوت کیفیت میان داکت و ترانک , هزینه تجهیز و راه اندازی شبکه از طریق ترانکینگ به طبع بالاتر از داکت می باشد.
ترانک

بهترین برند ترانک

امروزه شرکت های داخلی و خارجی زیادی اقدام به تولید ترانک با کیفیت ها و قیمت های متنوعی کرده اند که از این میان می توان به داکت و ترانک لگراند ,نگزنس , سوپیتا , ایفاپل , البرز , دانوب و … اشاره کرد که انتخاب هر از این برند ها به میزان هزینه ای که برای راه اندازی پروژه در نظر گرفته اید بستگی دارد.

مزایای ترانکینگ در دوربین مدار بسته

  • امکان نصب انواع پریز برق، نود های شبکه و …
  • امکان پارتیشن بندی جهت جداسازی کابل ها
  • ترانک فضای بزرگتری نسبت به داکت دارد

نیاز به یک دوربین مداربسته دارید؟ با سام ایران تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ثبت نام همکاری

برای ثبت نام همکاری و بهره مندی از تخفیفات ویژه یلدایی فرم زیر را تکمیل نمایید.