دوربین های مداربسته تحت شبکه یا IP در ابتدای ظهور با استقبال کمی مواجه شدند و دلیل آن نبود زیرساخت های مناسب شبکه و اینترنت بود. اما امروزه با پیشرفت علم شبکه و کسترش اینترنت دوربین های تحت شبکه جایگاه خود را در میان مصرف کنندگان پیدا کرده اند.
در کشور ما نیز با به وجود آمدنت زیرساخت های مناسب شبکه و همچنین همه گیری استفاده از اینترنت و همچنین قابلیت های قدرتمند تره دوربین های تحت شبکه نسبت به دیگر انواع دوربین های مداربسته باعث شده که خریداران بیشتر به سمت سوی این نوع از دوربین ها کشیده شوند.
با توجه به اهمیت این موضوع در ایجاد کسب و کار های جدید و پردرآمد برآن شدیم تا با آموزش کامل نصب دوربین های مداربسته تحت شبکه قدمی هرچند کوچک در افزایش سطح علمی حوزه امنیت و نظارت تصویر برداریم. در این مقاله شما آموزش صفر تا صد نصب دوربین های تحت شبکه را خواهید آموخت.پس با سام ایران همراه باشید.
وسایل مورد نیاز برای نصب دوربین مداربسته تحت شبکه
در ابتدای این مطلب به وسایل مورد نیاز برای نصب دوربین های IP میپردازیم:
- دوربین مداربسته تحت شبکه یا IP (با توجه به کاربرد و تعداد مورد نیاز)
- دستگاه NVR مناسب(با توجه به تعداد، نوع دوربین، فرمت خروجی ، فشرده سازی و…)
- سوئیچ شبکه یا IP (با توجه به تعداد دوربین ها و پهنای باند مورد نیاز)
- سوکت و کابل شبکه
- آچار سوکت زن و پرس شبکه
- تستر شبکه


نکته مهم: قطعا برای عزیزانی که میخواهد به تازگی کار نصب انجام دهند شناسایی دوربین مناسب، دستگاه، سوئیچ و… با توجه به کستردگی محصولات و با توجه به اهمیت انتخاب درست این موارد، سخت ترین کار خواهد بود. اما نگران این موضوع نباشید فقط کافیست با مشاوران سام ایران تماس بگیرید تا با توجه به نیاز شما محصولات مورد نظر را به شما معرفی کنند و با قیمت همکاری برای شما در هر کجای ایران ارسال کنند.
مکانیزم دوربین های تحت شبکه
برای نصب دوربین های مداربسته تحت شبکه ابتدا باید با مکانیزم این نوع دوربین های آشنا شوید. تصویر توسط لنز تعبیه شده در دوربین دریافت شده و به سنسور تصویر برخورد داده میشود سپس توسط سنسور و پردازنده تصویر آنالیز شده و از طریق کانکتور (RJ45) که قابلیت انتقال به صورت یک نود (NODE) شبکه را دارد و یا از طریق فیش BNC انتقال پیدا میکند.
ذخیره سازی تصویر در دوربین های IP توسط دستگاه های تحت عنوان NVR صورت میگیرد که با توجه به کاربرد دارای ورودی و خروجی های مختلفی هستند و در برند های مختلفی تولید میشوند.
و در نهایت تمامی این اطلاعات و تصاویر در هارد درایو تعبیه شده در دستگاه NVR ذخیره میشوند. تا اینجا متوجه شدیم که دوربین های IP با چه مکانیزمی کار میکنند اما در زمان نصب برای هر کدام از این مراحل باید مراتبی انجام شود که در ادامه مطلب نصب دوربین های تحت شبکه به توضیح این مراحل می پردازیم.
نصب دوربین های IP یا تحت شبکه
در ابتدا به سراغ دستگاه NVR میرویم. دستگاه های NVR هم از نظر کاربری و هم از نظر هزینه بسیار مناسب هستند علاوه بر اینکه دوربین های IP تصویر به مراتب با کیفیت تری نسبت به نمونه های آنالوگ پیشرفته (AHD,HDCVI,HDTVI) ارائه میدهند.
مهم ترین مبحث در نصب دوربین های IP شناخت کامل دوربین های IP و کاربرد آنها و همینطور شناخت کامل دستگاه های NVR و سوئیچ شبکه میباشد. در صورت نداشتن اطلاعات کافی ممکن است سرمایه و وقت شما هدر برود و از همه مهم تر امتیاز انجام پروژه از شما سلب شود.پس قبل خرید این موارد حتما با مشاوران سام ایران تما حاصل فرمایید و از مشاوره رایگان همکاران استفاده نمایید.
پس از انتخاب دوربین های مناسب با توجه به محیط و کاربرد دوربین ها به سراغ نصب میرویم. برای نصب دوربین های IP چند راه وجود دارد که با توجه به شرایط و هزینه اختصاص پیدا کرده به پروژه میتوان از هر کدام استفاده کرد. تصویر دوربین های تحت شبکه را میتوان از طریق سرور اختصاصی شبکه و یا از طریق نرم افزار های دریافت تصویر که جایگزین دستگاه NVR به حساب می آیند تجمیع کرد.
کانفیگ کردن دوربین های تحت شبکه
در ابتدا برای کانفیگ کردن دوربین های IP نیاز به یک پهنای باند مناسب(همان مودم اینترنت) با توجه به تعداد و کیفیت دوربین ها و همینطور فاصله و دیگر شرایط است.
در زیر ساده ترین حالت اتصالات دوربین تحت شبکه و دستگاه NVR مشخص شده است که دوربین به یکی از پورت های سوئیچ اتصال پیدا میکند. توجه داشته باشید که تعداد دوربین های شما باید متناسب ظرفیت پورت های شبکه سوئیچ مورد نظر باشد.


در مرحله بعد به سراغ دستگاه NVR و دوربین ها میرویم. دستگاه های NVR مدل های مختلفی دارند اما معمولا دارای حداقل یک پورت شبکه هستند. در ابتدا وارد تنظیمات دستگاه شده و وارد منوی شبکه شوید (Main Menu>System>Network) در اینجا باید آی پی دستگاه دوربین ها و مودم را در یک رنج قرار دهید. آی پی دوربین ها معمولا روی دوربین و یا جعبه آن نوشته شده است.


پس از اتصال دوربین ها به دستگاه نوبت به شناساندن دوربین ها به دستگاه است. وارد سرچ دستگاه شده و دوربین ها را به دستگاه معرفی کنید. توجه داشته باشید در صورتی که دوربین ها داری یوزرنیم و پس وورد هستند حتما آنها را در روند شناساندن دوربین ها وارد نمایید.


پس از انتخاب دوربین مورد نظر میتوانید اطلاعاد دیگر از قبیل ساعت و تاریخ را برای آن تنظیم نمایید.


پس از انجام این مراحل میتوایند تصویر دریافتی دوربین مورد نظر را مشاهده نمایید و در صورت نیاز به سراغ ثبت دوربین بعدی بروید.
نصب سرور دوربین مداربسته تحت شبکه
در مرحله پیشرفته نصب دوربین های تحت شبکه نصب سرور دوربین تحت شبکه است. این روش زمانی کاربردی دارد که شما قصد انجام عملیات پردازشی مانند تشخیص و ثبت چهره و یا ثیت پلاک را دارید. با نصب نرم افزار پردازش تصویر مانند مایلستون(Milestone) در سرور شبکه و انجام پیکیر بندی های دوربین ها میتوان از آن استفاده کرد. منظور از سرور شبکه صرفا استفاده از دستگاه های بزرگی که در اتاق سرور نصب میشوند نیست. یک رایانه هم میتواند به عنوان سرور به دوربین های تحت شبکه معرفی شوند. خیلی از همکاران در تماس هایی که دارند دوربین هایی با قابلیت تشخیص چهره و یا تشخیص و ثبت پلاک میخواهند. اما این عمل توسط دوربین صورت نمیگیرد بلکه توسط پردازنده تصویر صورت میگیرد.
انتقال تصویر دوربین های IP
روند انتقال تصویر در دوربین های تحت شبکه همانند انتقال تصویر در دوربین های آنالوگ است چرا که پس از انتقال تصویر به دستگاه تصاویر به کد تبدیل شده و قابلیت انتقال پیدا میکنند. برای آشنایی با این موضوع به مطلب همه چیز در مورد انتقال تصویر دوربین مداربسته مراجعه نمایید.
در جمع بندی این مطلب باید به این موضوع اشاره داشت که دوربین های تحت شبکه در موارد حرفه ای مانند عمل تشخیص چهره و یا ثبت پلاک و تشخیص حرکت یا لاین کراسینگ مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از دوربین های شبکه هزینه های ناشی از کابل کشی (مثلا کابل کواکسال برای دوربین های آنالوگ ) را به شدت کاهش داده و مخصوصا برای فواصل زیاد(بیش از 1000متر)بسیار کاربردی هستند.
نیاز به یک دوربین مداربسته دارید؟ با سام ایران تماس بگیرید.