دوربین مداربسته حرارتی: دوربین مداربسته امروزه جزو یکی از مهم ترین اجزای نظارتی برای هر کجا و هر شرایطی است. اهمیتی ندارد که محیط مورد نظارت ما بزرگ باشد یا کوچک. دوربین های مداربسته متناسب با هر نوع نیازی تولید میشوند. از دوربین های کوچک نظارت دستگاه های صنعتی تا دوربین های با برد بالا برای محیط پالایشگاهی و فرودگاه ها با وجود تکنولوژی پیشرفته دوربین های مداربسته تحت تسلط ماست.
دوربین حرارتی چیست؟


یکی از اتفاقاتی که صنعت سیستم های نظارت تصویر را متحول کرد، ساخت دوربین های حرارتی یا به اصطلاح Thermal بود. دوربین های حرارتی از تکنولوژی دریافت نور های مادون قرمز استفاده میکنند. شاید در بعضی فیلم های سینمایی نمونه هایی از این تصاویر را دیده باشید. نقاط که اشعه مادون قرمز بیشتری انتشار میدهند با رنگ زرد و قسمت هایی که نسبتا سرد هستند به رنگ بنفش یا آبی دیده میشوند. بنا بر این یک تصویر مشخص از بازتاب دهنده های اشعه مادون قرمز یا همان حرارت ارائه میشود. وجود موانع دیداری مثل دیوار یا برف و گردوخاک دیگر تاثیری بر بررسی تصاویر ندارند و ویژگی اصلی این تکنولوژی نیز همین ویژگی است.
کاربرد دوربین مداربسته حرارتی
هرچند وجود این قابلیت در دوربین مداربسته بسیار کاربردی است اما در بعضی از شرایط و محیط ها، نصب دوربین حرارتی نه تنها کاربردی است بلکه نبود آن میتواند خسارات جبران ناپذیری را ایجاد نماید.


دوربین مداربسته حرارتی در محیط پالایشگاهی
صنایع پتروشیمی جز مهم ترین مراکز هر کشوری بوده و وجود مواد اشتعال زا در محیط پالایشگاهی همیشه جزو خطرات این محیط ها به حساب آمده اند. در محیط های پالایشگاهی یک آتش سوزی کوچک میتواند به فاجعه تبدیل شود بنابر این پیدا کردن محل جرقه یا آتش در همان دقایقی اولیه امری مهم تلقی میشود. اینکار با استفاده از دوربین های مداربسته حرارتی امکان پذیر بوده و از صدمات جبران ناپذیر جلوگیری مینماید.


محیط هایی با شرایط آب هوایی نا مناسب
در بعضی از نقاط، شرایط آب و هوایی به صورتی است که نمیتوان از دوربین های مداربسته معمولی استفاده کرد. شرایطی مثل کولاک یا گردو خاک شدید مانع از دید مناسب برای دوربین های معمولی میشود. در این شرایط دوربین های حرارتی میتوانند یک دید کامل و شفاف نسبت به محیط ارایه دهند.


تاریکی مطلق
در بعضی از شرایط نمیتواند از نور مرئی استفاده کرد. طبیعتا در چنین محیط هایی نمیتوان دید مناسبی نسبت به محیط داشت. دوربین مداربسته حرارتی در چنین شرایطی میتواند کارساز باشد. بدون نیاز به نور مرئی و فقط با دریافت نور مادون قرمز تمام تحرکات و اتفاقات زیر نظر اپراتور است.


کنترل ترافیک شهری
در بعضی از معابر و چهار راه های شهری برای کنترل ترافیک از دوربین های حرارتی استفاده میکنند. در جهتی که ترافیکی بیشتری در جریان است طبیعتا حرارت و اشعه مادون قرمز شدید تر است. در این شرایط چراق راهنمایی برای جهت شلوغ تر مدت طولانی تری سبز باقی میماند.


کنترل بیماری های ویروسی
جدیدترین کاربرد دوربین های حرارتی، کنترل و بررسی اشخاص دارای بیماری های ویروسی و مسری مثل کروناست. شخصی که به بیماری دچارند معمولا دارای نشانه ایی مانند تب هستند. افرادی که از مقابل دوربین حرارتی رد میشوند مورد بررسی قرار گرفته و کسانی که دارای طب باشند شناسایی میشوند.


کلام پایانی
دوربین های حرارتی یا Thermal در این دوره جزو کاربردی ترین دوربین های مداربسته به حساب می آیند که در محیط های صنعتی، آزمایشگاه ها، کنترل ترافیک شهری و … مورد استفاده قرار میگیرند. مهمترین کاربرد آنهاا جلوگیری از آتش سوزی در محیط های صنعتی، جنگل ها، محیط های نظامی و… است.
نیاز به یک دوربین مداربسته دارید؟ با سام ایران تماس بگیرید.