در گذشته اینترنت به صورت کنونی در دسترس همگان نبود و سرعت قابل قبولی هم ارائه نمیشد به همین دلیل برای اتصال دوربین های مداربسته از کابل استفاده می شد. اما امروزه با پیشرفت علوم مخابراتی و در دسترس قرارگرفتن اینترنت عمومی پر سرعت، بستری برای ارسال داده ها با استفاده از پروتکل های شبکه فراهم آمده است.
دوربین مداربسته تحت شبکه
دوربین های تحت شبکه یا IP توانسته اند با رمز گذاری قدرتمند و کیفیت فوق العاده تصاویر به خوبی جای محصولات آنالوگ را در بازار جهانی پر کنند.
اولین شرکتی که اقدام به ساخت و توضیع دوربین مداربسته تحت شبکه کرد شرکت Axis بود که همچنان و با گذشت سال ها همچنان در عرصه دوربین های تحت شبکه پیشتاز بوده و محصولات فوق العاده با کیفیتی را ارائه میدهد.
مزایا و معایب دوربین مداربسته تحت شبکه
مزایا:
- دوربین مداربسته تحت شبکه انتقال اطلاعات را بر بستر شبکه انجام میدهد و نیازی به کابل ندارد.
- این نوع دوربین ها قابلیت انتقال دو طرفه صدا را دارند. قابلیتی شبیه به آیفون های تصویری را برای کاربر فراهم میکنند.
- یکی از جالب ترین ویژگی های این نوع دوربین ها هوش مصنوعی این دوربین ها است که به کاربر در تشخیص و شناسایی بعضی اتفاقات کمک میکند.
- انتقال اطلاعات این دوربین ها تحت پروتکل های رمزگذاری شده انتقال پیدا میکنند که این امر امنیت خوبی را در بستر شبکه برای کاربر فراهم میکنند.
- انتقال برق و اطلاعات در این دوربین ها تنها با یک کابل با تکنولوژی (Power over Ethernet (PoE انجام میشود.
معایب:
- دوربین مداربسته تحت شبکه نسبت به دوربین های آنالوگ و توربو اچ دی قیمت بالاتری دارند که این امر به خاطر تکنولوژی به کاررفته این نوع دوربین است. در این دوربین ها عمل پردازش تصاویر در خود دوربین انجام میشود.
- دوربین های تحت شبکه بر بستر شبکه عمومی اطلاعات را انتقال میدهند و احتمال هک شدن توسط هکر ها وجود دارد.
اجزای مورد نیاز دوربین های تحت شبکه
- دستگاه ضبط کننده NVR: هسته اصلی دریافت و ذخیره تصاویری که از طریق دوربین ها ارسال میشود و نمایش این تصاویر برای اپراتور.
- دوربین مداربسته تحت شبکه IP: وظیفه تصویر برداری از محیط وارسال تصاویر از طریق کابل شبکه به دستگاه NVR را برعهده دارند.
- هارد دیسک: روی دستگاه NVR نصب و تصاویر را درون خود ذخیره میکند. مدت زمان ذخیره سازی تصاویر به ظرفیت هارد دیسک نصب شده بستگی دارد.
- پاور یا منبع تغذیه دوربین ها: مبدل برق شهری به برق مورد نیاز دوربین ها می باشد.
- سوئیچ شبکه: انشعابات دوربین ها از طریق سوئیچ به دستگاه انتقال پیدا میکنند.
- کابل شبکه: انتقال اطلاعات از طریق دوربین ها به دستگاه از طریق کابل شبکه انجام میشود.
- کابل برق: انتقال برق از منبع تغذیه به دوربین را برعهده دارد اما چنانچه از تکنولوژی POE استفاده میکنید دیگر نیازی به این نوع کابل ندارید و همان کابل شبکه انتقال برق را انجام میدهد.
نیاز به یک دوربین مداربسته دارید؟ با سام ایران تماس بگیرید.