نیاز به راهنمایی دارید؟

تفاوت کابل شبکه و فیبرنوری

کابل شبکه چیست

وقتی در مورد کابل شبکه صحبت می کنیم به معنای کابلی است که برای ایجاد یک شبکه محلی استفاده می شود. بنابراین، هنگام بررسی کابل های شبکه، کابل های مسی باید در نظر گرفته شود و منظور از شبکه محلی نیز همان لن است. بنابراین تعجب نکنید اگر از عبارت کابل لن در جایی به جای کابل شبکه استفاده شود. یک کابل شبکه از 4 جفت سیم تشکیل شده است که به راحتی با چشم قابل مشاهده است، دو جفت برای ارسال داده و دو جفت برای دریافت داده. از سیگنال های الکترونیکی برای انتقال دقیق داده ها در کابل های شبکه استفاده می شود.

در مقایسه تفاوت فیبرنوری با کابل شبکه اگر تصور کنید کابل شبکه سرعت کمتری نسبت به کابل فیبر نوری دارد درحال حاضر درست نیست. این موضوع مربوط به سری قدیمی و اولیه کابل های شبکه خاص بود. به طور کلی، کابل Cat 5e و کابل Cat 6 دو کابل شبکه معروف هستند که سرعت انتقال بالایی را از پیش تعیین کرده اند.
در جهان امروز سرعت انتقال حرف اول را می زند و کابل های شبکه ویژه می توانند سرعت های بالای ۱۰۰ مگابیت در ثانیه را در برخی مدل ها و تا ۱۰۰۰ مگابیت در ثانیه را در برخی مدل ها هنگام انتقال داده از یک سیستم به سیستم دیگر پوشش دهند. این به معنی شبکه کردن دو سیستم است و در این حالت کابل شبکه مخصوص مورد نیاز است.

کابل فیبرنوری چیست

در مورد کابل شبکه صحبت کردیم و ساختار، کاربردها و ویژگی های آن را تا حدودی درک کردیم. وضعیت کابل فیبر نوری متفاوت است. در واقع، ایده ای جدید و بدیع در تولید این سبک از کابل وجود داشت. برای مقایسه فیبرنوری با کابل شبکه باید بگوییم که این کابل ها به جای برق از نور برای انتقال اطلاعات استفاده می کنند. همانطور که متوجه شده اید، مهم ترین تفاوت کابل شبکه و کابل فیبرنوری این است که کابل فیبر نوری به جای برق از نور استفاده می کند.
اگر به ظاهر کابل فیبر نوری نگاه کنیم، دقیقاً شبیه فیبرهای شیشه ای است که وظیفه انتقال اطلاعات را بر عهده دارند. این انتقال توسط این سیم ها و نور انجام می شود. البته نخ ها به قدری ظریف هستند که می توانند از موهای انسان نازک تر باشند.

فیبر نوری قیمت متفاوتی نسبت به کابل شبکه دارد و به صورت چند حالته و تک حالته عرضه می شود. کابل فیبر نوری تک حالته از نور لیزر برای انتقال اطلاعات استفاده می کند و شرایط عملکرد آن با مدل چند حالته متفاوت است. و البته برخلاف تصور همه ما، مدل تک حالته قیمت بالاتری نسبت به مدل های دیگر دارد.

بررسی تفاوت های فیبرنوری با کابل شبکه

1) مقایسه سرعت فیبرنوری و کابل شبکه: دربررسی تفاوت فیبر نوری با کابل شبکه در حالت عادی سرعت کابل شبکه کمتر از فیبر نوری است، اما برخی از سبک های خاص کابل شبکه سرعت فوق العاده ای از خود نشان داده اند. به عنوان مثال کابل Cat 6 می تواند سرعت ۱۰ گیگابیت بر ثانیه را پوشش دهد و به دلیل سرعت بالای آن می توان مدت های طولانی از آن استفاده کرد. این کابل یک انتخاب بسیار خوب و هوشمند در نظر گرفته می شود، بنابراین این ایده را فراموش کنید که سرعت کابل شبکه همیشه کمتر از فیبر نوری است، زیرا شرایط بسته به نوع کابل متفاوت است.

2) مقایسه پهنای باند در کابل شبکه و فیبرنوری: همیشه یک نکته جالب را در نظر داشته باشید که وقتی صحبت از پهنای باند به میان می آید باید به فکر لوله آب باشید که هر چه قطر آن بیشتر باشد ظرفیت انتقال آب بیشتر می شود. یعنی با پهنای باند بیشتر اطلاعات بیشتری در زمان منتقل می شود. پهنای باند کابل فیبر نوری بیشتر از کابل شبکه است.

3) مقایسه مقاومت دربرابر تداخل الکتریکی کابل شبکه و فیبرنوری: به طور کلی هر چیزی که با نور و جریان سروکار دارد در تداخل کابل کشی شبکه دخالت دارد. یکی از مواردی که در این میان بسیار بحث برانگیز است، ارزیابی آسیب پذیری کابل های شبکه و کابل های فیبر نوری است. حتما برای شما هم پیش آمده است که تداخلی از یک منبع خارجی را در مدار مشاهده کنید که طبیعتا آسیب زیادی به همراه دارد و باید فکری به حال آن کرد.

البته در زبان ساده تر، منظور از نویز یا تداخل، یک سری صداهای الکترومغناطیسی است که اگر به موقع تشخیص داده نشود، امکان آسیب و خطرات زیادی خواهد داشت. مزیت کابل های فیبر نوری نسبت به کابل های شبکه اختصاصی این است که در معرض نویز یا تداخل یکسانی قرار نمی گیرند.

در واقع در کابل فیبر نوری از طریق جریان الکتریکی تبادل اطلاعاتی وجود ندارد و در صورت عدم وجود جریان الکتریکی هیچ گونه تداخل و نویز الکتریکی نیز وجود نخواهد داشت. به طور کلی در مقایسه فیبرنوری و کابل شبکه، کابل فیبر نوری برای مناطقی که برق با ولتاژ بالا وجود دارد یا خطر رعد و برق وجود دارد، انتخاب خوبی در نظر گرفته می شود.

4) مقایسه تفاوت قیمت فیبرنوری با کابل شبکه: درهمه موارد کنترل هزینه و تعرفه کابل کشی شبکه مهم است. تا آنجا که به مقایسه فیبرنوری با کابل شبکه مربوط می شود، به موضوع هزینه ها رسیده ایم. و نتایج جالبی به دست آورده ایم. به عنوان مثال، اگر می خواهید در یک دفتر با اندازه متوسط ​​اقدام به نصب و راه اندازی شبکه کنید، کابل های شبکه قطعا گزینه گران قیمتی هستند. اما وقتی مسافت های طولانی در نظر گرفته می شود، شرایط فرق می کند و باید از کابل های فیبر نوری استفاده کرد.

اگر به خاطر داشته باشید در ابتدای مطلب گفتیم که کابل شبکه مسی است و قیمت بسیار بالایی دارد. بنابراین اگر فضای زیاد و مسافت زیاد را در نظر بگیرید استفاده از کابل شبکه توجیه اقتصادی ندارد. البته منظور ما ارزان بودن کابل های فیبر نوری نیست. هنگام استفاده از کابل های این مدل، مجموعه ای از تجهیزات اضافی مورد نیاز است و البته تجهیزات باید کاملاً مطابق با شرایط پروژه برای استفاده از آن باشد. به عنوان مثال، کارت شبکه اترنت مورد نیاز است و این مورد نیز در هزینه ها و مقایسه فیبرنوری با کابل شبکه نقش دارد.

ودر آخر

بک بررسی کلی در تفاوت فیبرنوری با کابل شبکه نشان داد که کابل فیبر نوری قابل قبول تر از کابل شبکه است، اما نه برای پروژه های کوچک. با این حال، در خانه ها یا ادارات کوچک حرف اول را میزند. یکی از موضوعاتی که در پایان این مقاله باید به آن بپردازیم میزان مصرف برق این دو کابل است. فیبر نوری نسبت به کابل شبکه انرژی کمتری مصرف می کند و امکان تبادل اطلاعات مناسب در فواصل طولانی را فراهم می کند و در نهایت اتلاف انرژی مشاهده نمی شود.

نیاز به یک دوربین مداربسته دارید؟ با سام ایران تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ثبت نام همکاری

برای ثبت نام همکاری و بهره مندی از تخفیفات ویژه یلدایی فرم زیر را تکمیل نمایید.